Kāpēc no rīta nedrīkst atstāt gultu nesaklātu. Senču ticējumi, kas patiešām strādā!

Domāju, ka no ikvienam no mums bērnībā mācīja, ka gulta jāsaklāj uzreiz pēc pamošanās. Raksturīgi ir tas, ka gan mūsdienu eksperti, gan viedie senči šajā jautājumā piekristu mūsu vecākiem.

Nesaklāta gulta, pēc ekspertu domām, rada negatīvu noskaņojumu visu nākamo dienu. Un runa nebūt nav par kārtības mīlestību vai nepieciešamību uzturēt māju tīru. Lūk, pēc kā vadījās mūsu priekšteči, mudinot vienmēr saklāt gultu.

Nesaklāta gulta un ar ko tev draud šāda rīcība

Banāli fakti

Pirmkārt, atcerēsimies banālāko un vienkāršāko iemeslu, kura dēļ gultu savlaicīgi jāsaklāj. Paslēpjot gultas veļu gultas kastē, tu samazini iespēju sasl**t.

Nesaklātā gultā dienas laikā var savairoties daudz kaitīgu mikroorganismu. Bet tad, ja mājoklī ir mājdzīvnieks, tad vispār ir “uguns pakulās”. Šajā gadījumā savlaicīga tīrīšana no vēlama faktora pārvēršas par nepieciešamību!

Otrkārt, novietošana gultas kastē pagarinās gultas veļas kalpošanas laiku. Jo mazāk tas visas dienas garumā būs pakļauts ārējai ietekmei, jo ilgāk tas tev kalpos.

Tas ir sīkums, es nestrīdos, bet patiesībā visa mūsu dzīve sastāv no sīkumiem. Bet krietnu trešdaļu savas dzīves mēs taču pavadām gultā!

Nervi, nervi, nervi

Psiholoģijas eksperti bija pārsteigti, atklājot, ka nesaklāta gulta ievērojami palielina tās īpašnieka stresa līmeni.

Lieta tāda, ka mums visiem ir raksturīga vēlme pēc kārtības un stabilitātes. Domāju, pats esi pamanījis, ka regulāra mājokļa tīrīšana uzlabo garastāvokli!

Bet no rīta saklāta gulta mūsu zemapziņai kļūst par ideālu soli, lai dienu pavadītu labā un mierīgā noskaņojumā. Patiesībā ir daudz vieglāk darīt citas lietas, ja tava pirmā dienas darbība jau ir radījusi tev pareizo noskaņojumu.

Saklājot savu gultu, tu vienlaikus savedīsi kārtībā gan savu istabu, gan domas.

Svarīgi ticējumi

Visbeidzot uzzināsim, kāds bija mūsu senču viedoklis par nesaklātu gultu. Viņiem bija vesels lērums tam veltītu ticējumu.

Piemēram, viņi teica, ka nesaklāta gulta nevīžīgajam mājokļa īpašniekam piesaista slimību. Kā redzi, šim ticējumam ir pat zinātnisks skaidrojums!

Raksturīgi ir tas, ka nesaklāta gulta vienmēr ir tikusi skatīta tikai negatīvā gaismā. Viens no ticējumiem vēsta, ka nesaklātas gultas dēļ vairojas risks, ka laulātie krāps viens otru, bērni pārstās klausīt vecākiem, bet paši vecāki kļūs nolaidīgi un beigs darboties ģimenes labā.

 

Kā redzi, nav neviena iemesla, kura dēļ var atstāt savu gultu nesaklātu. Tikai pusotra līdz divas minūtes darba, kas vajadzīgs gultas saklāšanai, nodrošinās tev labu garastāvokli visai dienai, mazināsies stresa līmenis, radīsies vēlme darīt ko noderīgu.

Vieni vienīgi plusi! Tāpēc labāk nepaslinko un pēc pamošanās rūpīgi saklāj gultu. Un saki saviem bērniem, lai viņi seko tavam piemēram!

Bet kā ar tevi? Vai tu no rītiem saklāj gultu? Priecāsimies, ja pastāstīsi komentāros par saviem rīta rituāliem un padalīsies ar rakstu sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment